Wednesday, September 1, 2010

Isi dunia yang rapuh

Posted by salafus-sholih at 7:56 PM

Sempena raya ini, salafus-sholih.blogspot.com ingin mempersembahkan sebuah video mega berdurasi selama 7.18 minit, bertajuk 'Isi dunia yang rapuh'.

Video ini memaparkan kemusnahan bumi dan seluruh alamnya serta menyaksikan bagaimana keegoaan manusia terhancur sekelip mata. Sesungguhnya hanya Allah sahaja mengetahui gambaran sebenar kedasyatan hari penghabisan ini. Marilah umat Islam sekalian bersama-sama menghayati mesej yang cuba ingin disampaikan. Mudah-mudahan kita sedar dari tidur lena dibuai mimpi enak...






34 comments on "Isi dunia yang rapuh"

Anonymous said...

thanx ... semoga hati yang terpaling segera kembali menghadap ALLAH

..:: Fatin Nuraisyah ::...

ezan sahizzah on September 1, 2010 at 3:44 PM said...

menginsafkan.....hnya AMAL yg dibawa apabila berjumpa Allah...

ezan sahizzah on September 1, 2010 at 11:07 PM said...
This comment has been removed by the author.
Motivasi Kerja on September 3, 2010 at 12:09 PM said...

Terima kasih atas perkongsian untuk menguatkan hubungan spiritual kepada Allah.

muizz on September 5, 2010 at 6:04 PM said...

Allahuakbar!, video yg mampu menimbulkan keinsafan.. masih belum terlambat lagi untuk kita kembali kepadaNYA

Iwan on September 5, 2010 at 6:45 PM said...

Salam, tahniah dgn terhasilnya video begini!! Terus jaya dgn usaha DAKWAH anda! Saya tertarik sama dgn background MUSIC video ni..Mohon info dari tuan, sumber mana boleh dapatkan, apa tajuknya? Syukran..

Anonymous said...

subahanallah....apakah manusia semua sedar dengan apa yang telah berlaku pada hari ini???maksiat berleluasa kian mengundang bala dari Allah yang amat dahsyat...nauzubillah

salafus-sholih on September 6, 2010 at 12:50 PM said...

Salam, ya... dengan melihat keadaan masyarakat sekarang, seolah-olah mereka tidak menghiraukan lagi segala tanda-tanda kiamat yang telah banyak terhidang di depan mata. Kepada iwan, saudara boleh search di youtube "Heavy Rain Soundtrack - Main Theme"

pelangi88 said...

...subahanallah...

Anonymous said...

mta maaf ya, sy dh share dulu br nk mta izin. utk renungan bersama

Anonymous said...

salam,,mtk izin tuk share video2 nie wt renungan bersama...

Anonymous said...

subhanaAllah..tiada ada makhluk dpt melawan kekuasaan Allah.terima kasih atas titik peluh anda membuat video nie untuk menyedarkan manusia seperti sy yg terleka dngn keseronokan dunia..insyaAllah sama2 kita bangkit kn semangat dakwah untuk islam..takbir

c-ha on September 29, 2010 at 8:48 AM said...

salam...nk share blh

Anonymous said...

astaghfirullah...marilah sama2 kita mohon ampun kpd Allah dan bertaubat kpdNya...

Anonymous said...

dengan kerjasama universal picture..

Mas on October 4, 2010 at 11:28 AM said...

minta kongsi

Anonymous said...

dekatkan aku kepadaNYa...

perempuan said...

ini kan video.....eerrrr...xingt tajuknya
yg pernah ditayangkan di pawagam(xsure)
dan mendapat bantahan yg hebat drpd umat islam apabila video ini di filemkan...

walau apa2 pun,hari kiamat hanya ALLAH s.w.t yg mengetahuinya

Anonymous said...

Syukran saudara krn tazkirah kpd sesama ummah, moga dakwah ini dpt mmberi kesan kpd viewer termsk saya InsyaAllh. harap dpt share ilmu dgn sedars.

tulip said...

masya-Allah!! kuasa Allah tiada tandingannya... ini baru video yg cuba d sampaikan melalui gambaran.....bukan yg sebenar2 nya la..Allahu akbar!! sesungguhnya kiamat itu perkara sam'iyat yg tidak boleh d fikirkan dgn akal...

Anonymous said...

subhanallah...semoga usaha kalian yang menyebarkan info2 begini akan dirahmati Allah...amin,,,,insyallah kita semua akan ditempatkan disyurga

Anonymous said...

Salam... mohon izin untuk kongsi video yg memberi keinsafan ini

Anonymous said...

nie movie 2012 la...ngan Tsunami...

WarriorOfIslam77 on October 14, 2010 at 2:16 AM said...

tk kisah dr mna dtg...yg pnting niat utk insafkan diri dan saudara seagama...trima kasih atas video ni..trima kasih sgt2...

pinky at all on October 16, 2010 at 8:16 PM said...

maaf , sy mohon share ~

Anonymous said...

Saya perasan, dengan banyaknya filem2/novel2 kisahkan dunia akhirat, kenapa pula 'hero2'nya terselamat? Bukankah hari akhirat adalah hari yang semua perkara yang hidup mati? Saya nak tujukan soalan itu terhadap orang2 ignorant yang mereka cerita2 ini.

Anonymous said...

minta izin utk share pd teman²

sephia on December 6, 2010 at 5:28 PM said...

mntak izin share

Anonymous said...

minta izin share ye

muslimah sejati on February 12, 2011 at 9:39 PM said...

teruskan usaha dakwah...........!!! dunia hampir kiamat.......sedahsyat2 nye!!

احمد said...

ماشآءالله

Anonymous said...

ya allah ...tkt nyer....tp np ite xsdr2 lg,termsuk dri sy......

hanisah on May 26, 2011 at 11:42 AM said...

subhanaallah....

Djabrieck on December 19, 2012 at 8:37 PM said...

subhanallah...
Mengerikan. . .
Q nonton film nya saja sdh bkin merinding...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

jalan salafus sholih Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Deluxe Templates