Friday, August 27, 2010

Di manakah kita?

Posted by salafus-sholih at 5:30 PM
Berfikirlah sejenak... semenjak kita lahir ke muka bumi ini, apakah peranan yang telah kita mainkan untuk membela saudara kita di sana. Apakah rutin harian yang telah kita lakukan di sini... dan di manakah kita berada sebenarnya?

Video ini diadaptasi daripada 'ini peranan kita'. Sila rujuk artikel ini peranan kita untuk mengetahui lebih lanjut.





31 comments on "Di manakah kita?"

MatRacing on August 16, 2010 at 12:16 AM said...

nice video ni bro....saya sokong anda..

Anonymous said...

nak tanya..
apa maksud saf-saf bertukar kiblat????

MMuhsin on August 17, 2010 at 6:51 AM said...

asal xdapat tgk ek vid2 ni? private video?

Anonymous said...

knp x dpt tngok video ni??

shafiqah nadia on August 17, 2010 at 12:02 PM said...

nk tgok ...

Anonymous said...

waduhh2...gimana sihh...xdpt tgok l0rhh vide0 niey...sy owg malaysia k...najlaa..~

aslam on August 17, 2010 at 3:24 PM said...

hmmm....
2 la...
nk tgk2!!!!!!!!!!!
tlong jgn private erk....

Anonymous said...

a'a....xdpt tgk lorh...

Anonymous said...

nk tgk

Anonymous said...

nk tgk jgak

sara on August 21, 2010 at 2:10 PM said...

xdapat tgok laaaaaaaaaa

Anonymous said...

minta public kn.. jgn wat private.. tolong ye

salafus-sholih on August 25, 2010 at 8:16 PM said...

Salam. video 'di manakah kita?' telah disiarkan semula... semoga mendapat manfaat bersama. sekian...

Anonymous said...

salam. nk tanye apa yg boleh kita lakukan utk saudara kita disana selain drpada doa?

Anonymous said...

tinggalkan hedonisme, budaya yahudi nasrani sume... berusahalah hidup secara islam yang sebenar...

Anonymous said...

alhamdulillah video yg sgt baek..smoge menjadi peringatan kepada kita semua..

AFITI on September 28, 2010 at 11:41 AM said...

saf2 btukar kiblat..rasanya...mrujuk pada solat...

Anonymous said...

smakin hari, smakin ramai "tali barut" musuh2 Islam yg membantu manghancurkan agama sendiri...
na'uzubilah...

Anonymous said...

insyAllah..will find the way

todd said...

salam...

bg sy cara yg paling efektif nk tlg sdr kita di sana ialah melalui economic and social strength...

economy: tgglkn ekonomi riba yg diamalkn selama ini... sistem riba yg diamalkn selama ini hnya mengukuhkn kekuatan ekonomi zionis melalui penguasaan mereka atas us dollar... tnpa kekuatan ekonomi mereka xdpt lakukn suma plan mereka... therefore, marilah kita support implementation dinar emas...

social: tunjukkn pd dunia yg islam ni merupakn the way of life... byk rujukan kita bleh ambil from al-quran n hadis... tp dlm mempromosi cara hidup islam kita xbleh memaksa mereka utk ubah secara mendadak... di sini kita bleh mempromosi secara halus, i.e. marketing, public relation, propaganda, dll... observe cmne diorg promosikn gaya hidup mereka smpi berjaya tembus pemikiran kita... cara2 promosi 2 hanyalah tools for a purpose... the purpose 2 yg penting...

eddie_ht on October 7, 2010 at 6:29 PM said...

Salam,

Dimanakah kita? Kita berada di Malaysia.
Ya saya rasa hanya doa saje yang boleh kita buat.
>Nak hantar askar..Mampukah? Weapon pun x cukup
>Nak berjihad...Mampukah? Nak gi negara Yahudi untuk protes pn x dibenarkan.
>Nak boikot barang related to Yahudi...Mampukah? Kebuluran agaknya
>Nak stop perbankan cara Yahudi..Mampukah? cukup bulan x dapat gaji dah kecoh..

So marilah kita berdoa kesejahteraan saudara kita di sana. Amin

salafus-sholih on October 7, 2010 at 6:39 PM said...

Selain berdoa, sangat2 penting kita mempersiapkan diri... mengamalkan ajaran Islam sepenuhnya, bukan diambil separuh2.

Anonymous said...

ehem.
sedara2,,
adakah anda praktikkan apa yg anda siarkan?

bagaimana dgn kehidupan insan di sekeliling anda?
adakah mereka berjaya melakukan apa yang anda siarkan? berapa banyak perubahan yang berlaku di sekeliling anda?
adakah kaedah anda untuk berdakwah ini berjaya??
adakah dakwah anda hanya sekadar di alam maya?
bagaimana di kehidupan realiti?

sekadar ingin tahu dan ingin beramal.
trimas..
:)

WarriorOfIslam77 on October 14, 2010 at 1:10 AM said...

wahai saudara2 ku...
marilah kita menyokong usaha2 dalam penyampaian dakwah sebegini...
jgn lah terlalu byk menyoal dan mengkritik..
sesungguhnya usaha murni sebegini cukup murni..
mentaliti kta telah berjaya dperdaya oleh musuh Allah...untuk menolak segala yg pahit d dunia dan manis di akhirat...
muhasabalah diri..sokonglah perjuangan Islam..
terima kasih dan tahniah kpd pemilik blog dan pembuat video...
teruskan usaha murni anda..kami sentiasa bersama dalam memperjungkan Islam..InsyaAllah..

Pak Lah Jr on October 17, 2010 at 2:11 PM said...

Video yang kreatif,berinformasi,menyentuh kalbu..
Saya menyokong sepenuhnya usaha insan yang dilakukan blogger ini. Semoga terus berjaya & diredhai ALLAH SWT..
Fahami ISLAM,InsyaALLAH kita rasai nikmatnya..

Anonymous said...

hmmm, sekurangny, sahabt kita ada usha dakwah..moga saya juga begitu

ASH Sinar on October 20, 2010 at 12:19 PM said...

Salam... izinkan saya share video ini di blog dan FB saya... terima kasih...

Anonymous said...

video yang memberi kesedaran.........
teruskan usaha .....demi ISLAM....

cik aufa faqihah on April 8, 2011 at 4:27 PM said...

syukran atas ilmu nya

insyaallah, ilmu yg baik kita kene sebarkan dan amalkan bersama :)

salam ukhwah

nurul shahira on May 12, 2011 at 11:53 PM said...

inilah kebenaran

eyaoew on November 2, 2012 at 8:49 PM said...

dunia ini akan damai ,sejahtera tiada lagi perang dan kekerasan yang membawa banyak penderitaan saat ini juga , tapi manusia tidak mau damai,sejahtera dan selalu perang, kekerasan yang banyak membawa penderitaan.kalau semua manusia didunia mau membuang nafsu nya pasti akan damai,sejahtera,tidak ada lagi kekerasan yang membawa banyak penderitaan,semuanya salah manusianya sendiri yang tidak mau membuang nafsunya,yang membawa dunia ini penuh penderitaan ,ajaran atau agama apapun tidak ada artinya bagi dunia kalau manusia tidak mau membuang nafsunya.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

jalan salafus sholih Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Deluxe Templates